StoryEditorOCM
KalelargaSHOW NA ODBORU

Imamo predsjednika! Konačno pao dogovor tko će biti na čelu komisije za dodjelu stanova. Ni HDZ, ni SDP, ni nezavisni...

Piše Iva Ivanac
24. srpnja 2023. - 12:42

Nakon što Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, na čijem je čelu Daniel Radeta (SDP), prošlog tjedna nije izabrao novog predsjednika Komisije za davanja najma stanova u vlasništvu Grada Zadra, u ponedjeljak je ta Komisija konačno dobila predsjednika. 

Riječ je o gradskom vijećniku Domovinskog pokreta Damiru Biloglavu, iako on na početku današnjeg sastanka uopće nije bio kandidat za predsjednika Komisije! 

I ovog puta su na početku sastanka predloženi kandidati bili Mate Lukić (koalicija HDZ-HSU-HSP) te Nino Mrčela (SDP). 

Nezavisna Adela Frank, koja je prošli put glasala za Lukića, sada je svoj glas (elektronskim putem) dala Mrčeli. Biloglav, koji je također elektronički glasao, bio je suzdržan (prošlog puta je glasao za Mrčelu), dok Duško Vuković (HSU) i Radeta nisu mijenjali svoje mišljenje te je Vuković glasao opet za Lukića, a Radeta za Mrčelu. 

Iako je Mrčela osvojio dva glasa, to nije bilo dovoljno da postane predsjednik jer su za izglasavanje potrebna tri glasa. Član koji nije došao na sastanak, i tako nije glasao, je Ante Rubeša, donedavni predsjednik Komisije za dodjelu stanova. 

S obzirom da Odbor nije mogao pronaći konsenzus s Lukićem ili Adelom, Radeta je Biloglava predložio kao kandidata za predsjednika Komisije. Na koncu je Biloglav dobio podršku Frank, Vukovića i Radete. 

- S obzirom da su DP i Akcija mladih nedavno objavili sporazum o suradnji pa je logično bilo da nakon Akcije mladih Domovinski pokret preuzme komisiju, zaključio je Radeta, 

06. svibanj 2024 07:06