StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKO ISKUSTVO

Imate li kartice vjernosti? Pogledajte bodovno stanje i provjerite jesu li vas oštetili prilikom konverzije na euro. Evo priče iz poznate drogerije...

Piše I.I.
13. siječnja 2023. - 13:02

Nije dovoljno to što su brojni trgovci konverzijom na euro zaokružili cijene na daleko više nego što su one bile u kunama pa na taj način oštetili novčanike građana za više desetaka eura na mjesečnoj bazi, već su vas, ako niste primijetili, oštetili i kada su u pitanju kartice vjernosti.

Jedna takva konverzija bodova na kartici vjernosti koja umanjuje vrijednost računa dogodila se u jednoj od najpoznatijih drogerija u Hrvatskoj i Europi, a svoje loše iskustvo prenijela nam je jedna čitateljica iz Zadra. 

Na kartici vjernosti poznate drogerije do kraja 2022. godine prikupila je 998 bodova.

Kada je u ovoj godini obavila kupnju, imala je što i vidjeti na računu. Da je popust iskoristila do zadnjeg dana prošle godine svoj bi račun mogla umanjiti za 99,80 kuna odnosno 13,25 eura.

Međutim, kako je konverziija zahvatila i kartice vjernosti, njenih 998 bodova konvertirano je u eure pa se time istopio i njen popust. Tako sada ima pravo popusta u iznosu od 9,98 eura što iznosi 75,1 kuna.

To znači da ju je, unatoč njenom prikupljanju bodova kao vjerni kupac, ova drogerija oštetila za 24,7 kuna iliti 3,27 eura.

Simpatično, zar ne...

05. svibanj 2024 05:32