StoryEditorOCM
KalelargaGRAĐANSKA AKCIJA

„Inicijativa za Poluotok” priprema peticiju za smjenu Marija Paleke, direktora Turističke zajednice Grada Zadra – evo i obrazlaženja

Piše P.O.
6. travnja 2022. - 12:56

Građanska „Inicijativa za Poluotok” priprema peticiju za smjenu direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke. Zasada smo dobili samo neslužbenu potvrdu te informacije od nekolicine ljudi uključenih u ovu inicijativu, a više bi se moglo znati u četvrtak nakon što inicijatori definiraju detalje ove građanske akcije.

Da su pripreme već započele, pokazuje i tekst peticije koji nam je dostavljen, a koji, naravno, još može biti i promijenjen.

-S ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru, smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma. Sadašnji direktor Mario Paleka svojim radom nije napravio nikakav pomak u željenom smjeru, dapače, iz godine u godinu život na Poluotoku umire, a sam se Grad pretvara u kulisu i odredište masovnog turizma. Stoga predlažemo njegovu smjenu te vas pozivamo da svojim potpisom podržite tu inicijativu, stoji u tekstu peticije kojeg bi građani Zadra trebali potpisivati.

Od gradske uprave će biti zatražena suglasnost za postavljanje štandova za prikupljanje potpisa.

23. travanj 2024 12:04