StoryEditor
KalelargaPSI ZA BORBU

Inspekcijski nadzor na uzgajalištu pasa zadarskoga dilera Josipa Živkovića: "Zanemarivani su, vrlo su agresivni i nisu cijepljeni..."

Piše MGM
16. travnja 2021. - 12:53
Psi Smoković

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor na "uzgajalištu" pasa u Smokoviću kod 39-godišnjeg Josipa Živkovića, zadarskog dilera koji je jučer priveden.

- Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji sa MUP-om, PU Zadarskom, a u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka, obavila inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru - stoji u priopćenju DIRH-a.

- Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni - zaključili su u priopćenju. 

Podsetimo, jučer, prilikom pretrage zemljišnog posjeda  zatečen veći broj pasa raznih pasmina, među kojima i pit bulovi, na kojima su vidljivi tragovi borbe. Riječ je o čak 30-tak pasa za koje se, nakon postupka, mora odlučiti gdje će s njima. Dodajmo tome kako ih je većina vrlo agresivna. 

item - id = 1091760
related id = 0 -> 1137269
related id = 1 -> 1137161
23. listopad 2021 04:43