StoryEditorOCM
KalelargaMPB U NOVOJ AKCIJI

Institucije šute kao da u Zadru nema organiziranog kriminala pod političkim patronatom, a progone one koji godinama na to ukazuju

Piše Zadarski.hr
25. siječnja 2023. - 09:13

Priopćenje Marka Pupića Bakrača, vijećnika Akcije mladih u Skupštini Zadarske županije, prenosimo u cijelosti:

Nevjerojatno je do kuda seže oportunizam i podaništvo institucija sistema u Zadru.

Kako ne bi ne daj Bože podigli prijavu protiv nekog politički podobnog (čitaj visokorangiranog HDZ-ovca) koriste cijelu paletu načina da izbjegnu provođenje istraga, zatvore predmete bez ikakvog poduzimanja radnji na njima. Ako baš nikako ne mogu zatvoriti predmet jer je snažno utemeljen onda se prave da nešto kao izviđaju, a ta izviđanja traju godinama.

image

Odgovor iz zadarskog Općinskog državnog odvjetništva

/Slobodna Dalmacija

Eto npr. za Ledanu od 2017 godine. Kad svi zaborave na taj predmet u tišini nađu način da i po njemu ne postupaju. Tako su uspjeli godinama i desetljećima ne procesuirati doslovno niti jednu jedinu krupniju ribu iz političko-kriminalnog miljea. Ne bi da u Zadru nema organiziranog kriminala pod političkim patronatom, a mi šampioni u državi po tom pitanju. I šampioni u ne procesuiranju istog.

S druge strane one koji govore disonantno u javnom prostoru, upozoravaju, traže poduzimanje radnji i mjera su remetilački faktor karakterizira ih se kao neuravnotežene i potencijalno opasne. Češljaju im se istupi, Facebook profili, traži se dlaka u jajetu. Podižu im se prijave u roku odmah, nema tu izviđanja i provođenja opsežnih istražnih radnji koje traju godinama. Za najbenignije objave, zbog verbalnog delikta s konstrukcijama kojih se ne bi posramili ni staljinistički procesi vrše se progoni koji padaju u vodu. I za to nitko ne odgovara. Dokad tako?

image

Dopis Pupića Bakrača

/Slobodna Dalmacija

Do kad budu mogli, dok ih se ne počne procesuirati zbog šurovanja sa kriminalcima i prikrivanja njihovih rabota. Koliko je ljudi iz institucija sistema i pravosuđa okupljalo oko švedskog stola na rođendanskim proslavama VOX-a? Nema tko nije. Ispravnije bi bilo postaviti pitanje tko tamo nije bio. Dlaka s glave im nije pala, dapače to je društveno prihvatljivo, poželjno ponašanje državnih odvjetnika, policajaca, sudaca... i onda i dan danas.

Mi koji smo na to upozoravali i onda i danas smo opasni redikuli bili i onda i dan danas.

image

Naslovnica Zadarskog regionala iz vremena kada su se zadarski suci, policajci i državni odvjetnici klanjali Renu Sinovčiću

/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 16:51