StoryEditorOCM
KalelargaNE NASJEDAJTE!

Internetom kruži lažna odluka da se u petak u Zadarskoj županiji uvodi lock down

Piše I.I.
18. studenog 2020. - 16:31

Internetom i raznim WhatsApp grupama počela je kružiti lažna odluka Stožera civilne zaštite koju tobože "potpisuje" ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

U lažnoj odluci se navodi kako u petak, 20. studenog na području Zadarske županije nastupa lockdown jer se privremeno ograničava rad trgovina do 18 sati, obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, kino dvorana, kazališta, muzeja, frizera, kozmetičara, teretana i sportskih dvorana, plesnih škola i noćnih klubova. 

Glasnogovornici Zadarske županije i županijskog Stožera civilne zaštite istaknuli su kako je ta odluka lažna.

- Sve službene odluke objavljuju se na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a odluka o lockdownu u Zadarskoj županiji nije zaprimljena u županijskom Stožeru niti ju je županijski Stožer zatražio i ona je lažna, istaknuli su iz županijskog Stožera.  

Ako malo bolje pogledate odluku moći ćete vidjeti kako je ona "sklepana" od više elemenata i kako se jasno vidi da je autor ove odluke rezao brojne dijelove među kojima je i "klasa" te "urbroj" dokumenta i ministrov potpis. 

Odluka je očigledno neslana šala, a pitanje je zna li autor lažne odluke da je krivotvornje potpisa i dokumenata kazneno djelo? 

25. travanj 2024 05:02