StoryEditorOCM
KalelargaPIJANI ŽUPNIK

Nadbiskupija: "Iskazujemo svoju žalost, ispričavamo se žrtvi i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni!"

Piše Zadarski.hr
28. travnja 2022. - 18:23

Zadarska nadbiskupija se u četvrtak poslijepodne očitovala o incidentu u Sukošanu i napadu svećenika na časnu sestru, o čemu smo izvijestili, te njihovo kratko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid.

Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere", navodi se u pripćenju, potpisanom sa "Zadarska nadbiskupija."

18. travanj 2024 09:57