StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA

Iskoristite današnji sunčani dan jer već večeras stiže promjena koja će obilježiti i tjedan pred nama, evo što najavljuju meteorolozi

Piše PSD
1. svibnja 2022. - 09:40

Anticiklona nad zapadnom Europom podržava stabilno sunčano vrijeme. Nad naše krajeve prodrla je manja količina nestabilnog vlažnog zraka, ali to se zasad ne osjeti i u Dalmaciji, gdje jutros vlada pretežno sunčano uz slab do umjeren jugozapadnjak, a osobito na otvorenom moru i sjeverozapadnjak.
Na srednjem Jadranu moguć je umjeren razvoj oblaka. Najviša dnevna temperatura bit će u rasponu od 20 do 23 °C. 
Inače u čitavoj Hrvatskoj jutros je bilo promjenjivo oblačno, uz temperature od 6 do 10, u planinskim krajevima oko 4, a na Jadranu od 12 do 14ºC.

N1 danas prognozira promjenu vremena, povećanje naoblake uz kišu, a mogući su i grmljavinski pljuskovi. U Slavonijii i Baranji zapuhat će jak istočnjak i jugoistočnjak. U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano vrijeme uz poslijepodnevni maestral. Najviše dnevne temperature od 19 do 23, a u planinskim krajevima oko 15ºC.

Navečer i u noći na ponedjeljak naoblačenje i kiša proširiti će se na veći dio unutrašnjosti. Mjestimice uz grmljavinske pljuskove bit će pojačanih udara vjetra. U ponedjeljak nastavak kišovitog vremena i malo hladnije. Dakle, bit će promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, češća u gorju, a osobito u Dalmaciji i pljuskovi i grmljavina.

Najviše sunčanog vremena bit će u sjevernim i istočnim krajevima te na sjevernom Jadranu gdje poslijepodne postoji mogućnost ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, uz obalu sjevernog Jadrana umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u Dalmaciji umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 22, u gorju malo niža, najavljuje DHMZ.

U nastavku tjedna očekuje nas "red kiše, red sunca", dakle, vrijeme će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz povremene pljuskove, no temperatura će biti u postupnom porastu.

image
Vojko Basic

 

23. travanj 2024 22:22