StoryEditorOCM
KalelargaFORUM MLADIH SDP-A

Ispada da je najveći problem Centra za mlade to što nije još jedna HDZ-ova "prćija“ koja bi im služila za uhljebljivanje!

Piše zadarski.hr
6. ožujka 2024. - 11:04

Priopćenje Predsjednika Foruma mladih SDP-a Zadarske županije prenosimo u cijelosti:

Prošlo je preko 30 godina otkako se najavljuje Centar za mlade u Zadru. Sada, kada smo konačno dobili prostore, a prošle su dvije godine otkako je zgrada "svečano“ otvorena, HDZ i njihovi partneri namjerno koče i opstruiraju otvorenje samo zato što više nemaju političku snagu i legitimitet da mogu samostalno donositi odluke i osnivati ustanove na način koji su to radili svih ovih godina. Takvom poniženom HDZ-u je valjda ispod časti da netko umjesto njih upravlja procesima i predlaže modele upravljanja, pa su spremni na sve, pa čak i na najprizemnije politike u kojima mlade ljude i prostor izgrađen javnim novcem stavljaju iza njihovih stranačkih interesa.

Radna skupina odradila je sve svoje zadatke, izabrala v.d. predsjednicu i pripremila teren za otvaranje te institucije. No sada ispada da je najveći problem to, što to nisu HDZ-ovci i što ovo nije još jedna HDZ-ova "prćija“ koja bi im služila za uhljebljivanje. Možda je čak i problem to što je upravo SDP, kao i više puta do sada, inicirao da se u našem gradu dogodi nešto pozitivno za naše mlade. Vjerojatno se sada ponovno, preko leđa mladih Zadrana, namjerno odugovlači otvaranje Centra ne bi li se ipak pronašao neki model da se makne udruge i zaposli sve one podobne koje nemaju nikakve veze s radom civilnih udruga.

Stotine mladih sada je na čekanju samo kako bi HDZ dobio na vremenu i pronašao model za uhljebljivanje desetke isključivo onih s plavom iskaznicom.

Gradonačelniče, kako ne shvaćate da je vaše vrijeme završilo i da samo odgađate ono što je neodgodivo, a to je da ste Vi, skupa sa svojim drugovima iz HDZ-a daleka prošlost i da Vam više nitko ne vjeruje, pogotovo mi mladi jer nas lažete godinama.

Sandro Lovrinović,

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadarske županije

27. travanj 2024 23:21