StoryEditorOCM
KalelargaSPREMAN ZA ZRĆE?

Ispitan 32-godišnjak osumnjičen za dilanje: pronašli mu marihuanu, sušene gljive psilocybe, MDMA, kokain i amfetamine

Piše Zadarski.hr
26. kolovoza 2022. - 20:38

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. kolovoza 2022., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, objavilo je ŽDO na svoji službenim stranicama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak 23. kolovoza 2022. u Novalji, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, kod sebe držao više vrećica i paketića raznih vrsta droga. Osnovano se sumnja da je kod sebe držao marihuanu težine 11,7 grama, sušene gljive psilocybe čiji je osnovni sastojak psilocibin težine 5,4 grama, droge MDMA težine 3,7 grama, droge kokain težine 15,9 grama i amfetamina težine 3,6 grama, a koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

25. travanj 2024 22:49