StoryEditorOCM
KalelargaISPITAN NA SUDU

Ispred maloljetnog djeteta 47-godišnji Zadranin tukao izvanbračnu suprugu: razbio joj mobitel da ne može zvati pomoć

Piše DORH
1. veljače 2022. - 19:44

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru jučer je ispitan 47-godišnjak kojeg se sumnjiči na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji, prijetnje i povrede djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od neutvrđenog dana u studenom 2021., do 29. siječnja 2022., u Zadru, u stanu u kojem živi zajedno sa svojom izvanbračnom suprugom i maloljetnim djetetom, postupio protivno odredbama čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Osnovano se sumnja da je, svjestan da takvim ponašanjem utječe na psihički status oštećenice i da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svog maloljetnog djeteta, pa pristajući na to, u prisutnosti djeteta učestalo svoju izvanbračnu suprugu verbalno i fizički napadao te ju vrijeđao.

Također se osnovano sumnja da je oštećenici istrgnuo mobitel iz ruke i razbio ga jer je htjela zvati pomoć, kao i da je, u cilju da ustraši oštećenicu, u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru, u nazočnosti svog maloljetnog djeteta, ozbiljno joj zaprijetio što je sve izazvalo kod nje osjećaj straha, uznemirenosti i bespomoćnosti, te je navedenim postupcima ugrozio psihofizički razvoj svog djeteta, priopćili su danas iz ODO-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložili su da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

20. travanj 2024 11:58