StoryEditorOCM
KalelargaKAKAV PREOKRET!

Istraga utvrdila da 32-godišnjak u Biogradu nije skrivio prometnu, već je htio vozilom ubiti mladića (20); podignuta optužnica zbog pokušaja ubojstva!

Piše L.B.
12. listopada 2021. - 21:07

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv protiv 32-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju.

- Okrivljenika se tereti da je 10. srpnja 2021. oko 16,00 sati, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola uslijed čega su mu bile bitno smanjene vozačke sposobnosti. Tereti ga se da je vozilom pratio oštećenika, s kojim je tog dana bio u svađi i koji je hodao u istom smjeru izvan desne strane kolnika, te je, u cilju da ga usmrti, u trenutku kada je bio u njegovoj neposrednoj blizini, vozilom naglo skrenuo u desno prema oštećeniku i udario ga prednjim desnim dijelom vozila. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji - stoji u priopćenju zadarskog Županijskog državnog odvjetništva.

Predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Radi se o događaju iz Biograda, gdje je u poslijepodnevnim satima 10. srpnja teško stradao 20-godišnji pješak. O događaju smo izvještavali. Okrivljenik za nesreću, 32-godišnjak, tada je imao 2,23 promila alkohola u krvi, a imao je i zabranu upravljanja motornim vozilima.

21. rujan 2023 10:37