StoryEditorOCM
KalelargaSTANJE NA CESTAMA

Iz HAK-a upozoravaju: "Kolnici su vlažni i skliski, prilagodite brzinu!"

Piše HINA
5. siječnja 2023. - 08:51

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru.

Ima je i na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Mogući su i odroni osobito na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1): u četvrtak, uoči blagdana Sveta tri kralja, od 15 do 23 sata, a u petak, na blagdan Sveta tri kralja, od 14 do 23 sata.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Katamaran na liniji Rijeka-Cres-Martinšćica-Unije-Susak-Ilovik-Mali Lošinj s polaskom iz luke Rijeka u 14:30 sati pristat će u luku Unije.

26. travanj 2024 12:53