StoryEditorOCM
KalelargaDRAMA PRED VLADOM

Iz kalašnjikova pucao na policajca na Markovom trgu pa se ubio! Napadač mladić iz Kutine?

Piše JL
12. listopada 2020. - 11:39

Na Trgu sv. Marka s više hitaca iz kalašnjikova teško je ranjen policajac, napadač se potom na drugom mjestu ubio

Policija je izvijestila da je dojava o pucnjavi zaprimljena u 8,06 sati, a manje od sat vremena kasnije potvrdili su da je muškarac koji odgovara opisu počinitelja nakon napada na policajca iz Vladinog osiguranja počinio samoubojstvo. "Policijski službenici na adresi Jabukovac pronašli su osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo", izvijestio je MUP.

Počinitelj je do zgrade Vlade došao sa sjeverne strane crkve svetog Marka. Zapucao je rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora pri čemu je teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu Vlade, a potom se okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal prema zgradi Sabora i zatim pobjegao

Ustrijeljeni policajac dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu funkcije stabilne, izjavio je ravnatelj bolnice Mario Zovak.

NOVO 11:50 

Povodom jutrošnjeg napada na zgradu Vlade na Markovom trgu i ranjavanja jednog policajca, javnosti se obratio i predsjednik Zoran Milanović.

'Na Markovom trgu su najvažnije državne institucije, a ne turistička destinacija te ih treba štititi na odgovarajući način. Ako se Vlada na to odluči, imaju moju podršku. Čak ih i pozivam da to naprave', kazao je Milanović.

'Ovakve se stvari moraju spriječiti te se mora znati koliko ima lakog i teškog naoružanja među stanovništvom. Čuo sam se s premijerom, no zasad nema sazivanja sjednice nacionalne sigurnosti', kazao je Milanović.

NOVO 11:17 

Kako doznaje Dnevnik Nove TV napadač je 20-godišnjak iz Kutine, dosad bez evidentiranog prekršaja, dolazi iz braniteljske obitelji, motivi i dalje nisu poznati.

11:14

 Ja sam bila sva u krvi, tako je i on bio krvav. Bio je u šoku, vikao je da ga sve boli, da će umrijeti, da ne može izdržati, da di je ta hitna - ispričala je je za Jutarnji list zaposlenica obližnje trgovine koja je pomogla policajcu ustrijeljenom na Markovom trgu ispred zgrade Vlade.

- Ja sam vozio uzorke za testiranje na koronavirus i sasvim sam se slučajno zatekao na Markovu trgu. Bio sam sam u vozilu i mahali su mi policajci da dođem. Reagirao sam i odmah došao do ranjenog policajca koji je rekao da ga boli lijeva ruka i noga. Nismo otvarali rane, samo smo stavili kompresiju, zatekla se tu i jedna medicinska sestra tako da smo ga brzo zbrinuli, kazao je Dugorepec.

02. svibanj 2024 03:31