StoryEditorOCM
KalelargaUHIĆENA ČETVORICA PLJAČKAŠA

Iz trgovina širom županije krali cigarete i novac!

Piše B.S.
10. listopada 2019. - 11:27
Automobil u kojem je pronađen provalnički alat.

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 40 i 18 godina i dva maloljetnika, u dobi od 17 i 15 godina, koje se sumnjiči za teške krađe.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok su prema ostaloj trojici, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene kaznene prijave.

Četvorka je uhvaćena u nedjelju nakon što su dan ranije, 5.listopada, oko 2.35 sati u mjestu Gornji Karin po prethodno smišljenom planu osobnim vozilom došli do trgovine u vlasništvu 58-godišnjakinje koju su namjeravali opljačkati.

Plan im je osujetila policija pa su pobjegli u nepoznatom pravcu dok je u blizini trgovine pronađeno vozilo koje su koristili.

Na mjestu događaja izvršen je očevid, te pretraga vozila kojeg koristi 40-godišnjak a provalnički alat koji je oduzet. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 40-godišnjaka je pronađeno još provalničkog alata, što je oduzeto.

U istrazi je utvrđeno da je 40-godišnjak u društvu dva maloljetnika, u noći s 1. na 2.studenog 2018. godine, provalio u trgovinu u Pridrazi u vlasništvu trgovačkog društva, odakle su odnijeli veću količinu raznih cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također su u noći s 25. na 26. lipnja ove godine u Briševu provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali veću količinu raznih cigareta i novac, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a da su 24.i 25. srpnja ove godine u Vrsima provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su također odnijeli veću količinu raznih cigareta u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isto su tako 9. kolovoza ove godine u Vrsima pokušali provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, u čemu nisu uspjeli.

 

 

 

24. travanj 2024 20:30