StoryEditorOCM
KalelargaNIČE EDUKATIVNI PARK

Između MO Plovanija i MO Višnjik Grad Zadar na zemljištu Odašiljača i veza d.o.o. gradi igraonice, vježbališta, šetnice... Čak i ribnjak!

Piše M.K.
18. listopada 2022. - 12:37

Gradonačelnik Branko Dukić najavio je na Kolegiju nove gradske zelene projekte, od Rive do Plovanije i Novog Bokanjca gradske parkove i zelene otoke. Oni će se realizirati provedba „zelenog“ programa Grada Zadra koji obuhvaća niz komunalnih zahvata na zelenim površinama i ugradnje novih sadržaja na njima.

image

Edukativni park Plovanija Višnjik

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

U sklopu tog programa predviđeno je uređenje parka s dječjim igralištima i ostalim javnim sadržajima na području između MO Plovanija i MO Višnjik. Grad Zadar pokrenuo je proceduru za otkup zemljišta u vlasništvu društva Odašiljači i veze d.o.o. na ukupne površine 9.220 m2.

image

Edukativni park Plovanija Višnjik

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

Kako su u proračunu za ovu godinu osigurana sredstva u iznosu od 5 milijuna kuna, do kraja godine planira se dovršiti i kompletna procedura vezana za otkup. Započeo je i postupak izrade projektne dokumentacije za realizaciju velikog edukativnog parka na toj čestici koja bi iduće godine trebala postati novo mjesto okupljanja i provođenja slobodnog vremena ne samo stanovnika ove gradske četvrti.

image

Edukativni park Plovanija Višnjik

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

Igraonice, vježbališta, šetnice, čak i ribnjak, predviđen je u novom parku koji bi svojim sadržajima obogatio te gradske kvartove.

23. travanj 2024 10:57