StoryEditor
KalelargaNAKON ŽALBE ODVJETNIŠTVA

Izvanraspravno vijeće zadarskog Županijskog suda mladićima osumnjičenima za grupno silovanje odredilo istražni zatvor

Piše Zadarski.hr
17. listopada 2019. - 19:50
press_izbori4-171114 (1)

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković priopćio je u četvrtak poslijepodne kako je s obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru nakon zaprimanja žalbi stranaka donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor.

- Odluka je napisana i otpremljena strankama - priopćio je Visković, no kakva je odluka donesena još nije službeno poznato.

Ipak, kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Izvanraspravno vijeće je svoj petorici osumnjičenika odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna.

Na odluku suca istrage Ivana Markovića koji je osumnjičene za zlostavljanje 15-godišnjakinje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, čime je izazvao buru u javnosti, žalilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tražeći da se mjere zamijene istražnim zatvorom.

Odvjetnici osumnjičenih žalili su se na određene mjere opreza, a na Markovićevu odluku uložena su i tri prigovora.  Sudac je u srijedu otvorio bolovanje nakon što ranije prijavio prijetnje i zatražio policijsku zaštitu. 

Policija je zbog sumnje u kaznena djela protiv spolne slobode, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozljede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila četvoricu 19-godišnjaka i 20-godišnjaka.

Privela ih je prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 23:06