StoryEditorOCM
KalelargaDVA I POL MJESECA

Jadrolinija za sezonu vraća liniju Zadar - Ancona: trajekt ‘Marco Polo‘ plovit će od 23. lipnja do 9. rujna, nekad jednom, a nekad dva puta tjedno..

Piše IN
12. travnja 2022. - 18:25

Agencija za obalni i linijski promet izdala je Jadrolinji suglasnost za održavanje međunarodne linije između Zadar i Ancone u 2022.

Plovidbeni red između najbližeg dijela hrvatske i talijanske obale preko Jadranskog mora održavat će se od 23. lipnja do 9. rujna, ali s tri različite dinamike prometovanja trajekta "Marko Polo" koji će, tijekom tih 80 dana, istovremeno biti angažiran i na liniji između Splita i Ancone.

Naime, u razdoblju od 23. lipnja do 17. srpnja te od 1. do 9. rujna trajekt će prometovati jednom tjedno. Trajekt će u četvrtak u 22 sati kretati iz Ancone, a u Zadar će doći u petak u 7 sati. Istog dana u 10 sati trajekt se Zadra vraća za Anconu (17 sati).

U razdoblju od 18. srpnja do 18. kolovoza, kad se očekuje najveći promet u sezoni, trajekt će prometovati dvaput tjedno. Iz Zadra za Anconu polazit će ponedjeljkom u 22 sata (dolazak u Anconu u utorak u 7 sati) i petkom u 10 sati (dolazak u Anconu u 17 sati). Polasci iz Ancone za Zadar predviđeni su ponedjeljkom u 10 sati (u Zadru stiže do 18 sati), te četvrtkom u 22 sata (u Zadar dolazi u 7 sati).

Treća verzija plovidbenog reda odnosi se na razdoblje od 19. do 26. kolovoza kada su također predviđene dvije linije tjedno. Iz Zadra se polazi ponedjeljkom i petkom u 22 sata (u Anconu dolazi u utorak odnosno subotu u 7 sati), dok će trajekt iz Ancone polaziti za Zadar ponedjeljkom i petkom u 18 sati (dolazak u Zadar ponedjeljak i petak u 10 sati).

Hidrogliserska linija posljednji put je plovila u 2020. godini, a ukinuta je zbog slabog interesa putnika. Njezina ponovna uspostava makar samo tijekom dva i pol mjeseca ovogodišnje turističke sezone, tumači se kao rezultat pritiska lokalne politike i državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera na upravu Jadrolinije.

16. travanj 2024 11:04