StoryEditorOCM
KalelargaMARKO PUPIĆ BAKRAČ

Je li gradonačelnik Dukić nezakonito dao HNK Zadar 2,5 milijuna kuna? "Molim da provedete istragu i poduzmete radnje..."

Piše Zadarski.hr
4. siječnja 2023. - 09:59

Prenosimo priopćenje za javnost vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marka Pupića-Bakrača vezano za 2,5 milijuna kuna koje je gradonačelnik Branko Dukić "pozajmio" HNK Zadar.  

Poštovani,

nakon malverzacija gdje su isti ljudi gurnuli NK Zadar u stečaj da bi potom osnovali HNK Zadar sada se rade financijske malverzacije kako bi HNK Zadar dobio nepripadajuća sredstva.

Prema Zakonu u sportu isključivi način financiranja sportskih udruga je preko Sportske zajednice Grada Zadra. Dakle Grad uplaćuje novac Sportskoj zajednici koja ga raspoređuje prema važećem pravilniku. Sredstva se raspoređuju prema rangu natjecanja (HNK Zadar je u 4. rangu natjecanja), a da bi športska udruga konkurirala za sredstva mora postojati tri godine.

Sukladno navedenom HNK Zadru u proračunu Sportske zajednice grada za 2022. godinu nije mogao biti zastupljen, a samim tim Grad nije mogao izvršiti cesiju prema Višnjiku od nepostojećih sredstava.

Napominjem da je HNK Zadar u prosincu preoblikovan u d.d. te također nema pravo na novac iz proračuna Sportske zajednice Grada za 2023. godinu jer više nije sportska udruga.

Svi sportski klubovi za koje navodi pročelnica Bušić da su im termini plaćeni Višnjiku putem cesija za razliku od HNK Zadar u proračunu su Sportske zajednice već godinama i cesija je izvršena iz postojećih sredstava koja su im odobrena sukladno pravilniku za razliku od HNK Zadra.

Molim Vas da provedete istragu te poduzmete radnje i mjere iz vaših nadležnosti.  

06. lipanj 2023 05:02