StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Jedan je mladić (26) u Zadru upravljao BMW-om dok je u krvi imao 1,99 promila, a drugi (28) je jurio autocestom preko dvjesto na sat!

Piše PU ZADARSKA
1. ožujka 2021. - 13:34

Proteklog vikenda ( 26. - 28. veljače ), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 546 vozila i vozača, a poduzeli su 174 represivne mjere.

Alkotestirano je 115 vozača, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, tri su vozila bez tehničkog pregleda i registracije, a jedno bez osiguranja. Troje je vozača vozilo bez položenog vozačkog ispita (prije stjecanja prava), a isto toliko u vrijeme zabrane upravljanja, dok je 30 vozača prekoračilo propisano ograničenje brzine. Nepropisno je pretjecalo sedam vozača, njih 15 je vozilo bez zaštitnog pojasa, dok je osam koristilo mobitel. Njih 20 nije poštivalo prometni znak, a iz prometa su u konačnici isključena Iz prometa je isključeno 24 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo šest prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

U nedjelju je u 23:15 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 26-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom BMW-om zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, u 11,50 sati na autocesti A1, dionica Pirovac - Pristeg, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke VW  brzinom od 203 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 130 km/h.

Vozaču je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

26. travanj 2024 06:58