StoryEditorOCM
KalelargaVOZAČI U PREKRŠAJIMA

Jedan na Putu Murvice vozio pod utjecajem 2,63 promila alkohola, a drugi na Dalmatini brzinom od 231 km/h

Piše B.S.
6. rujna 2021. - 14:30

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 409 vozila i vozača, a poduzeli 143 represivne mjere.

Alkotestirano je 135 vozača, od kojih je 21 bilo pod utjecajem alkohola. U tom se vremenu dogodilo 18 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 2 osobe lakše ozlijeđene.

U nedjelju, 5. rujna u 20,40 sati u Zadru na ulici Put Murvice je zaustavljen 48-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom Renault šibenskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,63 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom vikenda.  

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je dans uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Isti dan u 20,08 sati na autocesti A-1 kod Nadina, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač snimili 48-godišnjeg austrijskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom Mercedes brzinom od 231 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000 kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

26. travanj 2024 19:26