StoryEditorOCM
KalelargaRUTINSKE KONTORLE

Jedan vozio pod utjecajem alkohola za vrijeme izrečene zabrane upravljanja, drugi pijan u autu imao i - marihuanu

Piše Zadarski.hr
5. siječnja 2023. - 10:13

U utorak, 03. siječnja u 22.15 sati u Zadru u Ulici kralja Dmitra Zvonimira policijski službenici Policijske postaje Zadar su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil Fiat zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 0,62 g/kg i za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa te smješten u službene prostorije do otrježnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, policijski službenici Policijske postaje Zadar su dan nakon, u srijedu. 04. siječnja, u 00.50 sati, na državnoj cesti DC-08 u Murvici zaustavili automobil BMW zadarskih registarskih oznaka, s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,17 promila upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim postupanjem, kod vozača je pronađeno i oduzeto oko 30,18 grama marihuane.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, vozač je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

24. travanj 2024 22:42