StoryEditorOCM
KalelargaOBOLJELA U SALIMA

Jedna radnica "Mardešića" pozitivna na korona virus, još dvije idu na testiranje

Piše P.O.
7. rujna 2020. - 14:09

Jedna od radnica „Mardešić” je pozitivna na korona virus, ali je sretna okolnost što je u trenutku dobivanja simptoma bila na godišnjem odmoru.

-Mi samo dobijemo informaciju o broju zaraženih na našem području. Mislim da je to korektno, jer ni u kom slučaju ne bi bilo dobro stigmatizirati oboljele ljude. Na početku epidemije smo imali dvoje zaraženih, ali se nije dogodilo širenje virusa, pa mislim da će tako biti i ovog puta kada na području Sali imamo svega jednu pozitivnu osobu, izjavio nam je saljski načelnik Zoran Morović.

U saljskom prerađivaču ribe podvlače da su higijenske mjere u „Mardešiću” i bez epidemije na vrlo visokoj razini jer je riječ o proizvodnji hrane u kojoj su standardi zaštite izuzetno visoki.

-Naši radnici neprekidno koriste rukavice, ruke peru i dezinficiraju pri ulasku i izlasku iz pogona. Od pojave epidemije, mjere su dodatno pojačane, pa se koriste i maske, a od danas svi će zaposleni navečer morati mjeriti temperaturu, kaže Marko Milić, voditelj proizvodnje u „Mardešiću”.

Osim radnice s pozitivnim nalazom, na testiranje će otići još dvije radnice koje su osjetile određene zdravstvene tegobe, ali će tek testovi otkriti radi li se i u njihovom slučaju o korona virusu.

16. travanj 2024 14:51