StoryEditorOCM
KalelargaKAKO SU IGRALI

Jordano, Onuaku, Mavra... Oprostite Splićani, ali zadnju četvrtinu se slobodno nije trebalo igrati...

Piše Dražen Žura
5. lipnja 2021. - 22:15

ZADAR - Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 2500

Suci: Luka Kardum (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod) i Bojan Kruljac (Zagreb).

ZADAR – SPLIT 84:57 (17:9, 32:20, 22:14, 13:14).

ZADAR: Carter (15), Jordano (22), Justice, Palokaj, Brala, Vuković (7), Bursać (4), Junaković (4), Mavra (11), Onuaku (19), Planinić (2), Kraljević.

SPLIT: Perković (3), Perasović (5), Kedžo (2), Ukić (18), Marčinković, Bajo (2), Čampara, Babić (5), Vranković (2), Luković (9), Marić (6), Mesiček (5).

Zadar je prvak Hrvatske!

Istina, trebalo mu je trinaest godina i na koncu i majstorica za tu izvedbu, ali titula je otišla u prave ruke, jer su više pokazali u seriji, napose u odlučujućem dvoboju.

Moguće je kako se kod momčadi domaćina pojavio početni pritisak, što je Split brzo "naplatio", jer je Luković otvorio dvoboj s dva poena, dok je "tricu" ubacio Toni Perković. Zadar je doista na svoje prve poene čekao pune tri minute, učinio je to kapetan Dominik Mavra, potom su Justine Carter i Antonio Jordano, svatko iz svoga kuta namjestili ruku na šutu za tri poena i uspjeli loptu provući kroz obruč!

A onda je Chinanau Onuaku u svom stilu dva puta na ramenima digao svoje čuvare i povećao zadarsku prednost, dok je Mavra svojim poenima prisilio Milana Karakaša na prvu minutu odmora (14:7). Zanimljivo je bilo kod izvođenja slobodnih bacanja, onom specifičnom "objeručke" kojeg njeguje Onuaku. Nakon prvog pogođenog, zamolio je publiku iza koša neka se malo primiri, nije pomoglo promašio je, kao i Roko Ukić "tricu" s centra! Bila je to jedanaesta splitska, deseta promašena do isteka prve dionice.

Zadar je za razliku od prethodne četvrtine življe otvorio, opet je Jordano bio čovjek za "metak" iz daljine, potom i Carter, uzvratio je Babić s dva plus jedan, Ukić je imao "tricu", ali su Carter i Planinić opet "pozvali" splitsku minutu odmora...

Mučio se Split, tražio pogodnu poziciju, međutim, kako je vrijeme odmicalo sve izglednije prigode imao je Zadar. Jordano je opet "zabio" dvije "trice", Mavra je nanizao pet poena, Onuaku je zakucao za dvadeset viška u 18. minuti, a Carter podigao na još jedan poen za najveću prednost!

Poluvrijeme je pak zakucavanjem obilježio, tko drugi nego Onuaku, 49:29! Dugo se "šutjelo" s obje strane na otvaranju treće dionice, onda je Jordano svojom šestom tricom podigao na najveću prednost 55:31 u 24 minuti!

Otišao je Zadar i dalje od toga, najprije je Carter zakucao, onda je Justice podvalio za Vuković, novo "kucanje" i domaćin je plovio sve dalje, jer se i Martin Junaković uspio probiti kroz obranu Splita, iza njega Vuković pogodio oba slobodna bacanja, potom i tricu za impresivnih 71:40, pola minuta prije kraja treće četvrtine!

Zadnju se slobodno nije trebalo ni igrati, neka oproste Splićani!

24. travanj 2024 21:04