StoryEditorOCM
KalelargaU OKOLICI ZADRA

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: Trojica dječaka prijetila djevojčici tražeći od nje novac i mobitel. Uhvatili su je za vrat...

Piše Zadarski.hr
26. siječnja 2023. - 17:48

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u okolici Zadra, ovog puta u Osnovnoj školi Privlaka. Trojica dječaka prijetila su djevojčici tražeći od nje novac i mobitel. Zatim su je uhvatili za vrat te udarili šamar. 

- Djevojčici su u školskom dvorištu prišla trojica dječaka. Jedna joj je prijetio govoreći joj da izvadi eure i mobitel. Drugi dječak je od nje isto tražio eure i mobitel. Uhvatili su je za grlo, a zatim i plesnili. Ostale djevojčice su čule zapomaganje pa su potrčale prema njoj, a dječaci su zatim otišli, izjavio je za medije otac maloljetne djevojčice dodajući kako je majka djevojčicu odvela kod doktora koji su joj pregledali ozljede na vratu, ali i cijeli slučaj prijavila školi. 

Ravnateljica OŠ Privlaka, Verica Škibola, za medije je kazala kako je škola poduzela sve mjere koje su u njenoj ovlasti, ali i kako je trojicu učenika suspendirala s nastave dok ne dobiju pedagoške mjere. 

O cijelom slučaju koji se dogodio u školskom dvorištu obaviještena je i policija.

- Nakon zaprimljenih saznanja policija je provela mjere i radnje iz svoje nadležnosti te o svemu obavijestila Državno odvjetništvo, a sukladno Zakonu o sudovima za mladež, izvidi su tajni, kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin dodajući kako zbog toga što su u slučaj uključene maloljetne osobe, javnosti ne može dati više informacija.

05. lipanj 2023 16:32