StoryEditorOCM
KalelargaSLUČAJ KORLAT

"Kada ga je policajac upozorio da prestane s vrijeđanjem i da mu predoči osobnu iskaznicu, 33-godišnjak se oglušio i zadao mu udarac!"

Piše B.S.
18. kolovoza 2020. - 15:29

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo trojicu mladića iz Korlata M.Z. (33), T.Ž. (23) i M.M. (24) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisila prema službenoj osobi i kaznenog djela prijetnje.

Postoji, naime, osnovana sumnja da su osumnjičenici 16. kolovoza u jednom mjestu u blizini Benkovca, počinili navedena kaznena djela, odnosno da su u cilju da spriječe policijskog službenika u obavljanju službene radnje, a koji je postupao sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, u trenutku kada je on od prvoosumnjičenog 33-godišnjaka zatražio na uvid osobnu iskaznicu, ovaj ga počeo vrijeđati raznim psovkama.

- Kada ga je policijski službenik upozorio da prestane s vrijeđanjem i da mu predoči osobnu iskaznicu, 33-godišnjak se, osnovano se sumnja, oglušio na njegove naredbe i potom mu zadao udarac pri čemu je službenik zateturao unatrag, a radi odbijanja daljnjeg osumnjičenikova napada primijenio je zahvat uslijed kojeg su obojica pali na tlo, gdje je osumnjičenik u više navrata udario policijskog službenika i uputio mu riječi prijetnje.

U tom je trenutku prišao drugoosumnjičeni 23-godišnjak koji je udario službenika i pobjegao, a kad im je pristupio drugi policijski službenik i izdao naredbu da se prestane s napadima, prvoosumnjičeni 33-godišnjak se ponovno oglušio na nju, pa su upotrijebljena sredstva prisile pri čemu je prvoosumnjičenik i dalje upućivao riječi prijetnje. Osnovano se sumnja da je zatim prišao trećeosumnjičeni 24-godišnjak i gurnuo policijske službenike nakon čega su oni primijenili sredstva prisile na način da su osumnjičeniku stavili sredstva za vezivanje. Oštećeni policijski službenik zadobio je tjelesne ozljede- priopćili su iz zadarskog ODO-a,

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor na temelju osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a.

25. travanj 2024 23:28