StoryEditorOCM
KalelargaIMAMO NOVU ANKETU

Kako biste željeli da Poljana Šime Budinića izgleda: onako kako je izgledala nekad, kako izgleda sada ili s ugostiteljskim sadržajem?

Piše Zadarski.hr
12. srpnja 2024. - 15:53

Čim je napravljena, Poljana Šime Budinića izazvala je negodovanje od strane Zadranki i Zadrana. Iako je uređivana prema projektu koji je pobijedio na arhitektonskom natječaju, a u sklopu kojeg se tražilo idejno rješenje i za Trg Petra Zoranića, micanje zelenila s Poljane nikada nije najbolje "sjelo" stanovnicima Zadra. 

Nakon što se nedavno saznalo kako novootvorena kavana "Palace" želi zakupiti dio Poljane za terasu, u javnosti se ponovno aktualizirala tema ozelenjavanja te javne površine. Iako gradske vlasti još uvijek nisu odlučile gdje će na Poljani točno nalaziti terasa i kolika će biti njena površina, nedvojbeno je da će kavana moći zakupiti javnu površinu za postavljanje ugostiteljskog sadržaja. 

Neki od komentara čitatelja na tekstove o zakupu javne površine govore kako bi na Poljani bilo bolje vidjeti ugostiteljsku terasu, nego da je "brisani prostor" kao što izgleda sada. Međutim, svi komentatori su složni u jednom - Poljani kronično nedostaje zelenila.

Zato smo vas ovaj put odlučili upitati, kako biste željeli da Poljana Šime Budinića izgleda: onako kako je izgledala nekad s puno zelenila, kako izgleda sada ili s ugostiteljskim sadržajem? U nastavku glasajte u anketi!

06. rujan 2024 18:29