StoryEditorOCM
KalelargaPITALA IRENA DRAGIĆ

Kako je Dijana Vican od ugledne rektorice postala ‘torbaruša‘ i jesu li gradski vijećnici uhvaćeni u klopku kriminalnih radnji?

Piše P.O.
29. studenog 2023. - 10:22

Podsjećajući kako se ugled može brzo srozati, Irena Dragić (SDP) je na Aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra problematizirala pozajmicu iz gradskog pororačuna prema Sveučilištu u Zadru.

- Vidjeli smo kako je brzo od ugledne rektorice Dijana Vican postala "torbaruša". Bila je iznimno bliska s HDZ-om, crkvom, premijerom Plenkovićem, a Šime Erlić joj je nosio cvijeće. Zanima me što vam je Vican rekla kad je tražilka preko 6 milijuna kuna za dovršetak Studentskog doma i zašto to Ministarstvo nije pokrilo? I jeste li razgovarali u četiri oka ili je na razgovoru bio tadašnji prorektor, a današnji rektor Josip Faričić koji je morao znati za teškoće u naplati garancija Prerdstavili ste nam našu pozajmicu kao dobročinstvo, a gurnuli ste nas u klopku kriminalnih radnji, rekla je Irena Dragić (SDP).

- Čvrsto vjerujem da se Dijana Vican nije okoristila, a niti mogu bilo koga proglasiti krivim bez pravomoćne presude. Ne smijemo prejudicirati stvari, a vi to često radite. Vican se uvijek zalagala za razvoj Sveučilišta. Da nije bilo naše pozajmice i odobrenja Gradskog vijeća, ne bi bilo Studentskog doma. Nema tu ništa skrivenog niti se išta skriva, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.

01. svibanj 2024 05:48