StoryEditorOCM
KalelargaTKO ČEKA...

Kako nam (ne) rade semafori i kopira li Zadar propali zagrebački projekt? "Strpite se, za dva mjeseca imat ćemo puno bolju sliku"

Piše Iva Ivanac
14. veljače 2023. - 18:06

Na Aktualnom satu Gradskog vijeća mnogi su vijećnici pročelnike i gradonačelnika Branka Dukića ispitivali o signalizaciji na zadarskim cestama, odnosno o semaforima. 

- U posljednje vrijeme semafori nisu radili, pa su me građani pitali, jer su u strahu zbog prometnih nesreća, jesu li semafori koji nisu radili u kvarovima ili je u pitanju nova prometna regulacija, upitao je Ante Kolega (HDZ).

- Dva su problema, jedan koji se veže uz završetak ITS-a jer se radi na novoj prometnoj regulaciji i semafori se optimiziraju, a drugi dio problema vezan je uz jedno križanje gdje se dogdio izvanredni kvar, kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković

Vijećnik Akcije mladih Roko Tadin također je imao prigovor vezan uz semafore.  

- Prometni sustav u ITS-u u Zadru je tvrtka King ICT kopirala od zagrebačkog projekta koji se pokazao kao potpuni neuspjeh i koji je ugašen nakon dva tjedna. Zašto mi onda kopiramo taj sustav? Drugo, tko će raditi u tom centru koji bi trebao upravljati semaforima, upitao je Tadin. 

Pročelnik Ćurković zamolio je za strpljenje dok se posao ne dovrši.

- Molim za strpljenje prije nego što prejudiciramo kako će sustav raditi. Kroz dva mjeseca bi regulacija tek trebala biti dovršena što se tiče svih semafora. Ja s ovog mjesta neću biti odvjetnik s obzirom na vaše izjave o tvrtci koja je dobila posao, jer je posao dobila preko postupka javne nabave i neću to komentirati. Prije nego zaključimo je li nešto iskorak, molimo vas da se strpite, siguran sam da ćemo kroz dva mjeseca imati puno bolju sliku, kazao je pročelnik Ćurković. 

23. travanj 2024 15:31