StoryEditorOCM
KalelargaŠOU NA BORIKU

Kako riješiti manjak parkirnih mjesta u Zadru? Kantu piture u ruke i nasred ceste iscrtajte mjesto za vaše auto! Čestitamo...

Piše Iva Ivanac
15. lipnja 2023. - 18:03

- Ovo prelazi granice dobrog ukusa, govori nam stanovnik odvojka ulice Nikole Božidarevića na Boriku.

U toj je ulici, prije nekoliko dana, na jednom prometnom traku, netko samoinicijativno iscrtao desetak parkirnih mjesta! Na prometnici koja ide paraleno s zgradom koja godinama nije imala ni vode ni sturje, a koju je izgradio "kralj bespravne gradnje" Tomislav Galić, bijele se svježe parkirne oznake. Praktički na sred ulice...

- To je nerazvrstana cesta i Grad Zadar nije upisan kao vlasnik, ali Grad je napravio kompletnu infrastukutru u toj ulici. Sad je netko došao i stanarima koji tu žive oduzeo pola ulice, ogorčen je stanar Božidarevićeve dodajući kako je onaj tko je to napravio, dirketno ugrozio sigurnost stanara..

- Ne daj Bože da se nešto dogodi, pa budu trebali dolaziti vatrogasci i hitna, imat ćemo gadnih problema. Pa ne može se ovako raditi, nije ovo divlji zapad. Pojedinci u ulici provode samovolju. Ako je netko to ovdje napravio, tako ja mogu na sred Bulevara iscrtati parkirna mjesta i tu se parkirati, ironičan je stanovnik Borika koji je ovu bizarnu situaciju prijavio Komunalnom redarstvu Grada Zadra. Redari su već bili na terenu i napravili zapisnik. 

- Komunalni redari su po prijavi napravili izvid na lokaciji i utvrdili da su bez valjanog odobrenja označena parkirna mjesta na prometnoj površini. Počinitelju slijedi rješenje o uklanjanju odnosno vraćanju prometnice u prvobitno stanje. O ovoj situaciji izvjestili smo policiju koja postupa u dijelu njene nadležnosti kao i Povjerenstvo grada Zadra za evidentiranje komunalne infrastrukture nerazvrstanih cesta. Kako prometnica u stvarnim gabaritima nije upisana u vlasništvo Grada Zadra, imamo poteškoća u postupanju komunalnih redara bez obzira što predmetna površina u naravi predstavlja nerazvrstanu cestu – stoji u odgovoru Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

image
Jure Miskovic /Cropix
image

Iscrtana ‘parking zona‘ uz stambenu zgradu na Boriku

Jure Miskovic /Cropix
image
Jure Miskovic /Cropix
image
Jure Miskovic /Cropix
image
Jure Miskovic /Cropix
27. travanj 2024 09:43