StoryEditorOCM

Kakvo nas vrijeme očekuje do nedjelje? Donosimo veliku prognozu za Zadar i okolicu za cijeli tjedan

Piše PSD
13. prosinca 2021. - 18:17

U utorak na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, uglavnom u središnjim predjelima lokalno može pasti malo kiše, u gorju i snijega. Ujutro na kopnu mjestimice moguća magla, osobito u Slavoniji.

Vjetar većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 9 do 14 °C, navodi DHMZ. 

image
Screenshot HRT

"Zimsko, a ipak ne odveć hladno vrijeme se nastavlja. Naime, noću će temperatura zraka u većini unutrašnjosti povremeno biti samo pokoji stupanj ispod 0 °C. I dok će mnoge na Jadranu nakon kišnog razdoblja sigurno razveseliti prevladavajuće suho i sunčano vrijeme, pa makar i uz pojačan osjet hladnoće zbog umjerene i jake, katkad i olujne bure - u većini kopnenog područja oblaka će i dalje biti dosta, vrlo rijetko i uz slabu oborinu na granici kiše i snijega.

image
Screenshot HRT

Potreban je oprez zbog poledice, a mjestimice i zbog magle. U gorju će i dalje povremeno puhati umjeren sjeveroistočnjak.", navodi zaHRTdr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a, navodeći da je pred nama tjedan koji će biti zamjetno stabilniji od prethodnih.

U unutrašnjosti idućih dana umjereno i pretežno oblačno, uz osjećaj hladnoće kakav i priliči dobu godine. Mjestimice će biti slabe oborine na granici kiše i snijega, ponajprije u gorju, gdje će i veći dio vremena puhati umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak.

Na Jadranu pretežno suho, uz dosta sunčanih sati. No povremeno će biti i prolazno povećane naoblake, osobito uz obalu sjevernog dijela. Zadržat će se razmjerno vjetrovito uz umjerenu i jaku, povremeno i vrlo jaku buru. Temperatura zraka bit će uglavnom oko prosječne za doba godine", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

image
Screenshot DHMZ
image
Screenshot DHMZ
20. travanj 2024 05:02