StoryEditorOCM
Kalelarga"INFRASTRUKTURA"

Kaznena prijava protiv direktora komunalnog poduzeća iz Vrsi: uzimao novac iz općinske tvrtke, a za sebe zadržao i računalnu opremu

Piše B. S.
15. srpnja 2024. - 10:17

Policijski službenici Odjela za gospodarski kriminalitet i korupciju Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg  se sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se, naime, da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u razdoblju od 2020. do 2023.godine u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi  u više navrata podizao gotovinu s računa, a utržak gotovinskog prometa nije polagao na račun društva već zadržavao za sebe. Isto tako zadržao je za sebe računalnu opremu kupljenu u ime društva.

Na taj način je oštetio trgovačko društvo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, a materijalna šteta iznosi preko 11 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 39-goišnjaka je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o direktoru općinskog komunalnog poduzeća „Vrsi infrastruktura“ Andriji Papiću.

Protiv njega je prošle godine načelnik Općine Vrsi Luka Perinić podnio županijskom Državnom odvjetništvu u Zadru prijavu zbog kaznenih dijela iz sfere zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja poslovne isprave.

08. rujan 2024 01:56