StoryEditorOCM
KalelargaGOSPODARSKI KRIMINAL

Kazneno prijavljen: s računa tvrtke digao preko dva milijuna kuna i prenio ih na osobni račun

Piše Zadarski.hr
15. ožujka 2022. - 15:15

Kaznenom prijavom protiv 67-godišnjeg državljanina Mađarske dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, javljaju iz Policijske uprave Zadar.

Naime, sumnjiči ga se da je u vremenskom periodu od kolovoza 2018. do veljače 2020. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Zadarske županije, višekratno podizao novac s računa društva, a potom ga uplaćivao na svoj privatni račun te na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu više od 2 milijuna kuna.

Također ga se sumnjiči da kao odgovorna osoba društva, nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu obvezan voditi te da je protupravno za sebe zadržao osobno vozilo u vlasništvu društva.

Na ovaj način osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo za ukupan iznos više od 2 milijuna i 200 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 67-godišnjaka je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju  i kazneno djelo Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

08. svibanj 2024 15:05