StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO: VOZAČI OPREZ!

Kilometarske kolone prema Murvici, asfaltira se površinski sloj kolnika, radovi će potrajati nekoliko dana

Piše M.K.
9. studenog 2023. - 10:27

Kilometarske kolone vozila nastale su jutros u smjeru Murvice gdje se asfaltira habajući sloj na kolnik nakon što je stari uklonjen prije nekoliko dana.

Zbog toga se vozi u koloni, a koliko je taj dio Jadranske magistrale opterećen prometom, pokazuju upravo gužve koje su jutros nastale zbog radova.

Načelnik Općine Poličnik Davor Lončar potvrdio nam je da se radovi na asfaltiranju izvode kroz Murvicu, a u izvedbi je došlo do kašnjenja zbog kiše prošlih dana.

- Asfaltiranje površinskog sloja kroz Murvicu moralo se izvesti zbog brojnih oštećenja koja su nastala uslijed prometnog opterećenja, ali radi se o privremenom rješenju. Naime još uvijek čekamo studiju koje rade Hrvatske ceste o proširenju magistrale od križanja prema Crnom do raskrižja u Murvici. Mi smo tražili da se ta cesta zbog ogromnog prometnog pritiska proširi u četverotračnu cestu. Studija bi trebala pokazati hoće li ona biti četverotračna u punom profilu ili će biti nekih drugačijih rješenja. Uglavnom, s nestrpljenjem očekujemo realizaciju tog projekta jer sadašnje stanje i kapacitet te ceste je neodrživ - istaknuo je načelnik Lončar.

A kako to izgleda kad se na postojećoj prometnici dogodi zastoj, kao danas zbog asfaltiranja, pokazuje snimak koji nam je poslao čitatelj, nezadovoljan zbog postojećeg raskrižja u Murvici prema Smokoviću i Briševu, gdje, kako kaže, svakoga dana nastaju sudari, a nitko ništa ne poduzima.

Postojeće stanje zbilja je neodrživo...

02. svibanj 2024 16:15