StoryEditor
KalelargaFOTO: STRANI GOSTI U OBILASKU POLUOTOKA

Kineski policajci na zadarskoj Rivi - susreli su zemljake-turiste i razmijenili iskustva o boravku u Hrvatskoj

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2019. - 13:38

U okviru lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ jučer su policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Službe policije PU zadarske, Prve policijske postaje Zadar i stranim policijskim službenicima, obišli staru gradsku jezgru, rivu i Turističko- informativni centar Zadar, objavila je zadarska policija.

    Turiste iz raznih zemalja koji su se zatekli na području stare gradske jezgre Grada Zadra i Rive  upoznavali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Turistima su podijeljene brošure  „Siguran odmor“  na jezicima zemalja iz kojih dolaze.
   Strani policijski službenici iz Republike Kine imali su susret sa turistima iz Kine.  Razmijenili su svoja iskustva o boravku u Republici Hrvatskoj, razgledavali Forum, a policajci su im tijekom druženja ukazali na savjete o samozaštitnom ponašanju usmjerene na prevenciju provala, krađa i džepnih krađa te im podijelili brošure na kineskom jeziku.
   Policijski službenici posjetili su i Turističko-informativni centar Zadar u kojem su zaposlenici kineskim policajcima objasnili koje  usluge Centar može pružiti njima i njihovim sugrađanima. Na policama Turističko-informativnog centra izložene su  brošure „Siguran odmor“ na dvanaest svjetskih jezika. 

 

#ZADAR#KINESKI POLICAJCI

Izdvojeno

04. srpanj 2020 05:37