StoryEditorOCM
KalelargaO POZAJMICI

Knežević: Mercedes nije bila dobra ideja, ali je bila dobra namjera. Ja ću možda i odstupiti, ali klub je gradski, a ne moj ili Dukićev...!

Piše M.K.
2. kolovoza 2021. - 17:27

Ja ću možda i odstupiti, ali klub je gradski, ne moj niti Dukićev - obratio se gradskim vijećnicima predsjednik HNK Zadar Damir Knežević.

- Ako se uloži, može se očekivati i povrat novaca. Bez ulaganja u infrastrukturu i stručne osobe, bit ćeo na nivou Škabrnje i Gorice. Odluka da se djeca selektiraju je teška i brojna, Školu nogometa napustilo je 38 djece, u raznim dobnim kategorijama. Dugoročno smo pomogli tu djecu. A zapitajmo se i zašto većina talentirane djece napuštaju Zadar? Dva i pol milijuna kuna koliko Grad daje iznos je koji je Grad i ranije davao. Godinama se koristio za infrastrukturno-operativni dio kluba. Može se odlučiti o tome, ali ako želimo nogomet u Zadru, bez ulaganja to neće biti moguće...

- Što se tiče nabavke mercedesa, veći dio trebao se pokriti sponzorski. Slažem se da nismo dobro iskomunicirali prema javnosti i nismo to trebali napraviti. Gojun je rekao da mu takav auto ne treba, ali rekao sam mu iz sponzoskih razloga je trebao biti mercedes. Nije to bila najbolja odluka, ali bila je dobra namjera. Financijska šteta nije napravljena gradu, mercedes je prodan, dobilo se 35 tisuća kuna od sponzora...

- Imam ugovor strateškog partnera, ponuđeno je da otkupi klub i sanira pozajmicu Grada Zadra i to dok smo bili u 4. ligi. Nije prihvaćena ponuda jer smo tražili dugoročne garancije. Nismo željeli za 300-400 tisuća eura prodati klub, bez garancija. U puno su klubova ušli investitori bez garancija - kazao je Knežević.

Vijećnicima se ovratio i trener Krešimir Gojun:

- Spočitava mi se mercedes. Ja sam seljo-beljo za automobile, vozim auto star 19 godina, ostavio sam ga ženi u Zagrebu. Nisam tražio mercedes, tražio sam samo prijevozno sredstvo jer živim u Privlaci, nisam uvjetovao koji. Što se tiče selekcije djece, za pomak kluba treba napraviti tri uvjeta, a to su: selekcija stručnog kadra, selekcija igračkog kadra i ulaganje u infrastrukturu, odnosno uvjete za rad. Broj djece u siječnju kad sam došao bio je 187, a ne 400. Pokrenuli smo predselekcijsku grupu. Kad smo napravili analizu, odlučili smo se za otpis 38 djece, kako bi doveli nadareniju djecu. To su koraci koje moramo napraviti želimo li rezultate - kazao je Gojun.

25. travanj 2024 23:20