StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠEN OČEVID

Kod Gračaca poginuo 61-godišnjak koji se autom zabio u teretni kombi 60-godišnjaka, policajca tijekom postupanja pčele iz kombija izbole po licu!

Piše M. K.
24. lipnja 2023. - 14:46

Danas,  24. lipnja 2023. godine oko 7.50 sati na državnoj cesti DC-50 u Gračacu dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 61-godišnji hrvatski državljanin, vozač automobila zadarskih registarskih oznaka  

Na mjestu događaja policija je provela očevid, a prema prvim rezultatima do prometne nesreće je došlo kada je 61-godišnji vozač vozeći Gospićkom ulicom, iz za sada neutvrđenih razloga prešao na kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u teretni kombi splitskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin i vozilom skretao u desno.

Na mjesto događaja prometne nesreće upućene su sve žurne službe.

Od posljedica nesreće, na mjestu događaja preminuo je 61-godišnji vozač automobila, dok je 60–godišnji hrvatski državljani, putnik iz kombi vozila, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Zadar gdje su mu za sada utvrđene lake tjelesne ozljede. Vozač kombi vozila nije ozlijeđen.

U vrijeme obavljanja očevida, od 8 do 11.25 sati promet navedenom dionicom bio je obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima.

Nad tijelom preminulog muškarca naložena je obdukcija. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće. 

Na mjestu događaja prometne nesreće, medicinska pomoć ukazana je i policijskom službeniku Postaje granične policije Gračac, kojeg je tijekom postupanja napao roj pčela koje su se uslijed sudara rasule iz kombi vozila s košnicama.

Policijski službenik je zadobio više uboda pčela po licu i tijelu te je zbog pružanja daljnje liječničke pomoći, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu u Gospiću gdje se dobro oporavlja od napada pčela.

Policija je o događaju je izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu. Daljnju skrb o pčelama preuzela je nadležna pčelarska udruga u suradnji s vlasnikom pčela.

28. travanj 2024 17:41