StoryEditorOCM
KalelargaNA DNU JAZINA

Kod mosta je potonula brodica, nitko ne zna kada ni zašto. Vađenje bi vlasnika moglo koštati 5000 kuna

Piše IN
4. veljače 2021. - 10:03

Kada se i kako potopio, nije poznato, ali već nekoliko dana plastična brodica dužine oko pet metara leži na dnu Jazina.

Potonula je u blizini kafića Branimir, nekih 20-ak metara od mosta. Neko je vrijeme očito bila na svom vezu kao jedna od brodica za iznajmljivanje, a onda se jednog jutra našla pod vodom. Zašto, pokušali smo doznati u zadarskoj policiji, ali o tome nemaju nikakvih saznanja.  

Nazvali smo Županijsku lučku upravu (ŽLU) koja gospodari dijelom uvale Jazine od dvorane do mosta, ali ni tamo nisu imali nikakvih informacija.

image
Potopljeni brod u Jazinama
Zadarski.hr

- Ovo mi je prva informacija o tome. Poslat ćemo ljude na teren kako bi mogli obavijestiti vlasnika. Pitanje je što se dogodilo i zna li vlasnik išta o tome. Moguće je da čovjek i nije tu, ali sve ćemo provjeriti. Hvala na infomaciji - kazao nam je ravnatelj Davor Škibola.

U Lučkoj kapetaniji Zadar također nisu imali informacije o potonuću brodice u Jazinama.

Zanimalo nas je i kako ide postupak vađenje broda. Najprije ŽLU obavještava vlasnika i od njega traži da pristupi vađenju broda. Ako on to ne napravi u nekom razumnom roku, ŽLU vlasnika prijavljuje Lučkoj upravi koja šalje nalog ŽLU za vađenje broda, a račun za trošak vađenja isporučuje vlasniku.

- Takav trošak se može kretati od tisuću do pet tisuća kuna. Nakon vađenja broda mi provjeravamo i njegovu tehničku ispravnost. Uglavnom, važno je da ŽLU zna što se dogodilo, a sve ostalo ovisi o volji i mogućnostima vlasnika - objasnio nam je lučki kapetan Alen Rukavina.

image
Potopljeni brod u Jazinama
Zadarski.hr

Nakon provjere lokacije potonuća nazvao nas je ravnatelj ŽLU Davor Škibola kako bi nas infomirao da je potopljena brodica već izvađena, najverojatnije od strane vlasnika... 

19. travanj 2024 22:14