StoryEditorOCM
KalelargaNIJE BILO ALKOHOLA

Kod Pakoštana oduzeo prednost kamionu: u sudaru od siline udara prevrnut minibus sa 17 putnika, četiri teže, a 11 lakše ozlijeđenih

Piše P.O.
28. listopada 2022. - 21:27

U petak, 28.listopada oko 15,45 sati u Pakoštanima na dionici županijske ceste ŽC-6046 Vrana -Pakoštane dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila, minibus riječkih i teretno vozilo zadarskih registarskih oznaka.

Prema rezultatima provedenog očevida do prometne nesreće je došlo kada  62-godišnji vozač minibusa, krećući se prilaznom cestom, pri uključivanju u promet na županijsku cestu nije propustio vozila s prednošću prolaska uslijed čega je na minibus naletio kamion koji se kretao navedenom dionicom u smjeru Pakoštana, a kojim je upravljao 43-godišni vozač. Od siline udara minibus s putnicima  je sletio van kolnika i prevrnuo se na bočnu stranu.

U trenutku nesreće u minibusu se uz vozača nalazilo 17 putnika, svi hrvatski državljani, od kojih su prema prvim informacijama, 4 zadobila teške tjelesne ozljede, a 11 je lakše ozlijeđeno.

Kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola te je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće.

28. svibanj 2023 01:17