StoryEditorOCM
KalelargaDAN DRŽAVNOSTI

Kod Središnjeg križa odana počast najzaslužnijima za slobodu i stvaranje neovisne i demokratske države, evo tko je sve položio vijence

Piše A. V. Š.
30. svibnja 2024. - 13:02

U povodu Dana državnosti RH kod Središnjeg križa Gradskoga groblja u Zadru odana je počast najzaslužnijima za slobodu i stvaranje neovisne i demokratske države. Vijence su položila izaslanstva Zadarske županije i Grada Zadra predvođena županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem, predstavnici PU Zadarske, udruga iz Domovinskog rata i političkih stranaka. Molitvu odrješenja predvodio je don Ivo Topalović, vojni kapelan.

"Danas, s ponosom obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske, dan kada slavimo našu suverenost, zajedništvo i demokratske vrijednosti. Na ovaj dan, prisjećamo se svih onih koji su svojom žrtvom i nesebičnim zalaganjem omogućili stvaranje moderne hrvatske države. Njihova hrabrost i ljubav prema domovini trajno su utkane u temelje naše države.

Dok se prisjećamo povijesnih događaja i postignuća, danas s ponosom ističemo naše uspjehe na međunarodnoj sceni. Istovremeno, predano radimo na rješavanju svih izazova, ujedinjeni u cilju stvaranja prosperitetne i sigurne budućnosti za sve naše građane. Neka nas vodi duh zajedništva i solidarnosti, kao i ljubav prema našoj prelijepoj domovini. Svatko od nas ima važnu ulogu u stvaranju budućnosti Hrvatske, a zajedno možemo ostvariti snove i ambicije naših predaka. Svim građanima Republike Hrvatske, u domovini i diljem svijeta, želim sretan Dan državnosti", poručio je tom prigodom župan Longin.

image

gradsko groblje

/Slobodna Dalmacija
26. lipanj 2024 16:53