StoryEditorOCM
KalelargaJURE ZUBČIĆ

„Koga je sve Paleka, osim frenda Dukića, vodio u New York o vašem trošku? Zabavno putovanje neće imati nikakvog utjecaja na zadarski turizam..”

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2023. - 12:25

Na objavu vijesti da je izaslanstvo Turističke zajednice Zadra otputovalo u New York na svom je Facebook profilu reagirao predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić. Evo što kaže.

Znate li koga je sve Mario Paleka, osim frenda Dukića, vodio preko bare o vašem trošku? Ne znate? A ne bi li za nešto što se plaća sredstvima Turističke zajednice trebali znati? Ili se u Turističkoj zajednici nadaju da ćemo svi za to doznati kad se iduće godine u Zadru ne budemo mogli braniti od Amerikanaca.

Tek na dva portala, u PR objavi piše da se u Velikoj jabuci predstavlja gastro scena grada. Grada koji restoran s Michelinovom zvjezdicom nema. Išlo se u zemlju burgera burgere raditi, divota.

A kad malo pretražite navedene uglednike iz turističkog sektora s kojima se nalaze, ispada da i nisu toliki uglednici!

Ako se toliko zapitate da postavite pitanje kako je moguće da na zabavno putovanje ide samo jedna medijska kuća, onda je problem u vama. Jer zasigurno su kriteriji odabira koji medij će ići na putovanje jasni. Ili nisu?

Privatno, zabavno, putovanje koje neće imati ikakvog utjecaja na zadarski turizam plaćamo svi mi. Odnosno, plaća isto ona Turistička zajednica koja kreira takav sadržaj da prosječni turist nema što raditi u gradu Zadru duže od dva dana.

Šteta što facebook nema sticker da putovanje opišemo jednom "da poidemo, popijemo i zapivamo" i dobijemo nagradu.

Zamislite jednu "hipotetsku" situaciju. Odvede vas grad na putovanje na Daleki istok o gradskom trošku, a istovremeno značajno povisi cijenu vrtića za djecu. Biste li vi izvijestili o tome? Ne biste? Nisu ni oni.

A moglo se i u Peglici ostati. Rezultat bi bio isti.

04. svibanj 2024 06:57