StoryEditorOCM
KalelargaIMA LI KRAJA?

Koja suluda ideja: ovaj je u "automobilskom desantu" svojim terencem pregazio plitko more i provozao se otočićem u blizini Nina!

Piše Predrag Opačić
25. kolovoza 2023. - 17:29

Nakon seksa po gradskim ulicama, mokrenja na svakom kantunu, tučnjava oko ležaljki i rata za "šugaman pozicije" na plažama, zbirka turističkih bisera se udebljala dosada neviđenim "automobilskim desantom" na otok!.

Otočić Zečevo je u blizini Nina i u javnosti se spominje uglavnom po hodočašću za blagdan Gospe kada hodočasnici dolaze brodovima na otok na kojem se po pradavnoj legendi Jeleni Grubišić dva puta ukazala Gospa. Ali, to je bilo 1516. godine, a 507 godina kasnije, na tom su se otoku „ukazali” turisti koji su bili spremni svojim terencem „pregaziti plitko more” koje ga u vrijeme oseke „približi” kopnu.

-Godinama se kupam u blizini, ali nikada nisam vidio takvo što. Zato mi je i palo na pamet snimiti ga jer sam mislio da mi nitko neće vjerovati. Koji bezobrazluk! Cijela je četveročlana obitelj bila u tom automobilu i vozikala se po Zečevu iako tamo, osim crkvice, nema baš ništa. Nema ni plaže ni hladovine, ničega, oni su se, eto, vozikali po otoku na kojega domaćim ljudima ne bi palo na pamet krenuti s autom. Strašno. Još su me nezadovoljno i mrko pogledali kad su vidjeli da ih snimam, ne mogu ni sada vjerovati što sam vidio, kaže naš čitatelj koji nam je dostavio snimke pitajući se bi li ovom Nijemcu palo na pamet ovakvo ponašanje u Njemačkoj.

Zečevo je na području Općine Vrsi, ali „kopneni put” do otoka jednom godišnje uspostavlja gradska uprava Nina.

-Koje je to divljaštvo! Radi prolaska preko tjesnaca, naše komunalno poduzeće nekoliko dana pred blagdan zbog hodočasnika postavi privremeni most i ukloni ga nekoliko dana poslije. Kad je velika oseka, do otoka se može doći i pješke, ponekad se minimalno smočite, ali da netko tamo odlazi autom, to nisam čuo, kaže nam Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.

 

27. travanj 2024 20:01