StoryEditorOCM
KalelargaOKO VRULJICE

Koliko je stabala srušeno u parku i tko se upisuje na privatne parcele građana?

Piše Iva Ivanac
15. studenog 2022. - 13:20

Koliko je stabala srušeno zbog izgradnje senzornog parka u Vruljici? Zašto Vruljicu i dalje obuhvaćate s Detaljnim planom uređenja Tehničko školskog centra Zadar? To pitam iz razloga je su mi se javili građani koji se proglašavaju mrtvima i na čija se zemljišta knjiži Grad Zadar, upitala je Marjana Botić, gradska vijećnica Akcije mladih, dodajući kako se iz gradske uprave sprema napad na Vruljicu te tražeći da joj se dostave svi sporovi vezani za zemljišta na toj parceli. 

- Vruljica je divan park koji se neće dirati i koji se sada uređuje. Kada je u pitanju TŠC-a nemamo nikakve fige u džepu što se tiče obuhvata i promjena i nema četverotračne ceste, kazao je gradonačelnik Branko Dukić

Pročelnica za EU fondove Stefani Mikulec Perković kazala je kako se u dijelu izgradnje senzoričkog parka nije srušilo niti jedno stablo te kako je projekt izmijenjen kako bi se zadržali veliki grmovi lovora, a pročelnik Ureda gradonačelnika, Ante Ćurković dodao kako su srušena dva stabla u projektu kišnih vrtova koji provodi Zadra nova.

Botić je istaknula kako odgovor o imovinsko-pravnim sporovima želi napismeno jer se nitko od govornika nije referirao na to.

30. travanj 2024 13:47