StoryEditorOCM
Kalelarga„LEDANA“ NA DNEVNOM REDU, ŽELI SE ZNATI ISTINA:

„Koliko kvadrata javne površine koristi taj bar, a koliko ih plaća?“

Piše P.O.
1. kolovoza 2017. - 21:35
ledana

Koliko kvadrata javne površine koristi "Ledana" u Parku kraljice Jelene, a koliko ih plaća, pitao je gradonačelnika Branka Dukića vijećnik Mosta Mladen Malta. Kako nije dobio konkretan odgovor Malta je zaključio da gradska uprava to niti ne zna, a on osobno vjeruje da je razlika između plaćenih i korištenih kvadrata velika.

-Oni rade kao noćni bar, glazbu puštaju do debelo iza ponoći, dok ostali glazbu gase u ponoć. Znam da se radi o sukobu interesa građana kojima smetaju buka i dostava, a žele mir, i poduzetnika kojima je ovo vrhunac sezone, ali Grad bi trebao raditi na kompromisu jer su s jedne strane glasači, a s druge ljudi koji pune proračun, rekao je Malta.

Po mišljenju gradonačelnika Branka Dukića, teško je zaštiti građane od gužve i buke usred turističke sezone kada je grad pretvoren u košnicu s nikad većim brojem turista.

-To nam je najveća gospodarska grana, pa ćemo nakon što sezona završi s građanima i poduzetnicima vidjeti kako ćemo dalje. Nadam se strpljenju i jednih i drugih, rekao je Dukić.

Konkretne odgovore o plaćenim i korištenim kvadratima Malta će dobiti pismeno i naknadno.

20. travanj 2024 15:20