StoryEditorOCM
KalelargaKUĆA BORELLI

Komunalci zatvorili Rivnicu nakon urušavanja drvenog prolaza. Čeka se uklanjanje ruševine iz 2. svjetskog rata

Piše I. N.
9. srpnja 2024. - 13:38

Tko treba sanirati drveni prolaz koji se u ponedjeljak urušio u Rivnici?

Po svemu sudeći komunalne službe Grada Zadra koje su 6. svibnja obavijestile Građevinsku inspekciju o potrebi intervencije u tom dijelu grada kako bi se uklonile ruševine zaostale još iz 2. svjetskog rata.

image

Urušiio se dotrajali drveni prolaz u Rivnici

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

- Komunalno redarstvo je početkom svibnja konzervatorima proslijedilo evidentirano stanje ruševine u povijesnoj jezgri. Konzervatori su utvrdili da je riječ o građevini upisanoj u registar kulturnih dobara te da je uklanjanje ruševina u nadležnost građevinske inspekcije. Od tada do danas, kada se dotrajala drvena konstrukcija urušila, u iščekivanju smo reakcije inspekcije - kazao nam je Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti.

Drveni prolaz odnosno drveni potpornji između dvije zgrade postavljeni su prije više od deset godina. a nakon što je jučer konstrukcija urušena, gradske su službe prilaz Rivnici ogradile iz sigurnosnih razloga.

Do konačne reakcije građevinske inspekcije komunalne službe će sigurno dodatno osigurati pristup, odnosno obnoviti dijelove dotrajale drvene konstrukcije, no potrebno je građevinski sanirati ruševinu nekadašnje kuće plemićke obitelji Borelli, nekretnine koja je nominalno u vlasništvu Andrea i Vesne Borelli iz Sv. Filipa i Jakova.

image

Urušiio se dotrajali drveni prolaz u Rivnici

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
14. srpanj 2024 23:14