StoryEditorOCM
KalelargaUŽIVO IZ STOŽERA

Zaražene još dvije osobe: jedan je otac djevojke koja je bila u Africi, a drugi se zarazio u Dubrovniku kao sanitarni inspektor! 

Piše Iva Ivanac
24. ožujka 2020. - 10:15

NOVO:

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković potvrdio je kako se broj oboljelih od koronavirusa povećao za još dvije osobe, a epidemiolog Alan Medić kazao je kako je to riječ o dvije starije muške osobe. 

- Dvije osobe starije životne dobi zaražene su koronavirus. Odmah smo utvrditi njihove kontakte. Naime, jedna osoba je bio u bliskom kontaktu s prvooboljelom u županiji dok je drugi oboljeli 53-godišnjak kao sanitarni inspektor imao kontakt s zaraženim osobama u Dubrovniku, točnije osobama iz zračne luke gdje je broj zaraženih iznimno povećan, kazao je epidemiolog Medić dodajući kako su svi njihovi kontalti stavljeni u samoizolaciju.

Stanje pacijenata komentirao je ravnatelj Opće bolnice Željko Čulina. 

- Ukupno imamo pet pacijenata koji 'leže' na COVID-19 odjelu. Jedan pacijent ima teže simptome i upalu pluća s izraženim respiratornim simptomima, kazao je ravnatelj Čulina dodajući kako je jučer testirano 18 osoba većinom bliskih kontakata zaražene specijalizantice pedijatrije. Među njima su i dva liječnika i četiri medicinske sestre, a rezultati testova očekuju se do kraja današnjeg dana.

Ravnatelj Čulina potvrdio je kako je jedan od novooboljelih otac prvozaražene u Zadarskoj županiji koji je od samog početka bio u samoizolaciji te je, dok je bio u samoizolaciji dobio simptome kao što je visoka temperatura i upalu pluća.  

RANIJE:

Prema neslužbenim informacijama u Zadarskoj županiji potvrđena su još dva slučaja zaraze korona virusom. Riječ je o dva muškarca starije životne dobi od kojih je jedan s područja Zadra, a drugi s područja Biograda na Moru. 

Stožer civilne zaštite Zadarske županije u 10.30 sati održava konferenciju za medije koju možete pratiti uživo na Zadarski.hr.   

26. travanj 2024 10:29