StoryEditorOCM
KalelargaKVARTIPO

Kreće uređenje dječjeg igrališta na Brodarici vrijednog 9300 eura

Piše I.I.
14. rujna 2023. - 14:03

U sklopu projekta KVARTipo građani su na javnoj tribini za mjesni odbor Brodarica, između ostalog, odabrali i uređenje dječjeg igrališta. Upravni odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je po provedenom postupku javne nabave izradio projektnu dokumentaciju za šest dječjih igrališta, između kojih i za lokaciju na Bordarici.

- Predmetna lokacija je na k.č. 3433, k.o. Zadar uz Ulicu Ivana Gundulića s jugozapadne strane, između višestambenih zgrada. Površina obuhvata dječjeg igrališta iznosi 136,00 kvadrata. Organizacija dječjeg igrališta uvjetovana je oblikom katastarske čestice i položajem visokih stabala na način da se igralište smjesti unutar čestice bez da se uklanjaju postojeća stabla te da se postigne maksimalna zaštita djece prilikom igre. Igrala su naručena, a isporuku očekujemo ubrzo, nakon čega možemo započeti s pripremnim radnjama za izgradnju dječjeg igrališta, sigurni smo na zadovoljstvo mališana a vjerujemo i ugodu svim ostalim sugrađana tog dijela grada, istaknuli su iz gradskog odjela za komunalne djelatnosti dodajući kako je Grad Zadar sredstva za realizaciju osigurao kroz "Javni poziv za sufinanciranje uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske Županije" u iznosu od 9.300 eura.

image
Grad Zadar/

- Uz izgradnju dječjeg igrališta na ovoj lokaciji projektna dokumentacija za cjelovitu rekonstrukciju dječjeg igrališta na Putu Petrića predana je UO za EU fondove s ciljem apliciranja EU sredstava, dok do konca godine planiramo urediti i novo dječje igralište u Kožinu, ovog puta uz dječji vrtić, s obzirom da je lokacija postojećeg privatno vlasništvo, dodali su iz Grada. 

07. svibanj 2024 11:23