StoryEditorOCM
KalelargaBITCOIN (NI)JE ZAKON

Lažni broker prevario 74-godišnju Zadranku za nekoliko tisuća eura: nagovorio je na trgovanje kriptovalutama

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2024. - 09:51

Zadarska policija provodi kriminalističko istraživanje u svezi trgovanja s kriptovalutama i raznim dionicama, objavila je PU zadarska.

Naime, 74-godišnjakinja je prijavila da je tijekom svibnja 2024. godine putem aplikacije za uplatu novca investirala u razne dionice i kriptovalute. Kontaktirao ju je navodni broker kojem je oštećena u više navrata uplatila novac, obećavajući joj dodatnu zaradu. Nakon što je 74-godišnjaka uplatila nekoliko tisuća eura, te nije dobila povrat uloženog, shvatila je da je prevarena i događaj je prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Policijska uprava zadarska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati.

14. srpanj 2024 08:44