StoryEditorOCM
KalelargaHUMANITARNA AKCIJA

‘Lionsi‘ osigurali zvučni pikado za Sportsku udrugu slijepih i slabovidnih osoba ‘Donat‘

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2023. - 15:13

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u VIP salonu, u subotu je održan humanitarni turnir u zvučnom pikadu.

Zvučni pikado nabavljen je za potrebe Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba ‘Donat‘ čiji se članovi intenzivno bave i sportskom rekreacijom, ali i natjecanjem, uz ostalo i u pikadu.

– U programu Lions Cluba na svjetkoj razini, pa i kod nas u Hrvatskoj, jest i pomaganje slijepim i slabovidnim osobama. U Zadru smo stoga osmislili akciju kako bismo pomogli prikupiti dio novca za nabavku zvučnoga pikada za Sportsku udrugu slijepih i slabovidnih osoba. Sretni smo što je sve uspješno završilo i što na ovom okupljanju možemo udruzi i predati zvučni pikado – kazala je Davoka Mezić, predsjednica zadarskoga Lions Cluba zaključivši svoju riječ zahvalom svima koji su sudjelovali u akciji, te ŠC-u Višnjik i Denisu Karloviću, direktoru, na domaćinstvu.

U ime Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat skupu se obratio predsjednik Josip Laća.

– Ova udruga okuplja slijepe i slabovidne osobe koji su aktivni u sportskoj rekreaciji i u različitim natjecanjima, pa tako imamo i paraolimpijce, sudionike europskih i drugih natjecanja. Za slijepe i slabovidne sport i rekreacija od velike su važnosti, a za to nam treba i oprema. Sad imamo i zvučni pikado i zahvaljujemo svima koji su pridonijeli njegovoj nabavci – kazao je Josip Laća.

Zanimljivo natjecanje u VIP salonu u Dvorani Krešimira Ćosića zaključeno je proglašenjem najboljih i prigodnim domjenkom.

13. lipanj 2024 22:06