StoryEditorOCM
KalelargaSRETAN I PONOSAN

Longin odlazi iz Lučke uprave Zadar, Vlada danas imenuje novog predsjednika Upravnog vijeća! "Sada je pravi trenutak za to..."

Piše I.N.
20. srpnja 2023. - 11:12

Božidar Longin se povlači s mjesta predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar. Zadarski župan je svoju odluku uputio Vladi RH koja bi na današnjoj sjednici (četvrtak) trebala imenovati njegovog nasljednika.

- Da, istina je da sam zatražio razrješenje s pozicije predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, jer sam smatrao da je sada pravi trenutak za to sa završetkom jednog razvojnog ciklusa – kaže župan koji je svoju odluku o povlačenju najavio odlaskom Roberta Škifića s mjesta ravnatelja Lučke uprave Zadar početkom prošle godine, ali je ipak ostao zbog uhodavanja novog ravnatelja Željka Kneževića, ali i završetka preuzetih poslova, kao što je obnova zadarske rive.

- Sretan sam i ponosan na brojne realizirane projekte koje smo ostvarili sinergijom lokalne, regionalne i državne vlasti – od putničkog terminala u Gaženici koja je 2019. proglašena kruzerskom lukom godine u svijetu, izgradnje dvije moderne ribarske luke u Kalima i Gaženici, teretnog dijela luke Gaženica koji je također završen, a ovaj ciklus zaključujemo s novoobnovljenom zadarskom rivom koja kod svih nas Zadrana budi posebne emocije. Zahvaljujem svima koji su kroz ove godine dali svoj doprinos u razvoju luke Gaženica i uspješnom radu Lučke uprave Zadar. Gaženica pred sobom ima razvojni put koji će se sasvim sigurno unaprjeđivati novim sadržajima i sa zadovoljstvom ću pratiti njezin daljnji rast i razvoj – kazao nam je župan Longin koji više neće biti ni član Upravnog vijeća LUZ-a. 

Podsjetimo, uz Longina je još sedam članova Upravnog vijeća LUZ-a, među kojima su: Boris Fantulin (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), Živko Kolega, Alen Rukavina (Lučka kapetanija Zadar), Marino Buturić, Željko Lončar (Zadarska županija), Mario Pešut (Grad Zadar) i Rade Fain (Savjet za luku).

02. svibanj 2024 06:08